USR: Ministerul lui Firea costă anual cât 62 de creşe noi. Trebuie desfiinţat

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 mai 2023 47 afişări

USR: Ministerul lui Firea costă anual cât 62 de creşe noi. Trebuie desfiinţat

„Ministerul Familiei este o gaură neagră pentru bugetul de stat şi trebuie desfiinţat. Niciunul dintre marile programe anunţate de Gabriela Firea de pe scaunul special creat pentru ea nu funcţionează. Bugetul pentru Ministerul Firea se ridică la 620 de milioane de lei pe an, din care 33 de milioane de lei merg la salarii şi 19 milioane la cheltuieli cu bunuri şi servicii (aici se include şi chiria de 2,5 milioane de lei pe an pentru sediul din World Trade Plaza)”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Liderii USR afirmă că din bugetul Ministerului Familiei puteau fi construite peste 60 de creşe.

„Dacă Ciolacu vrea să taie cheltuieli aberante, desfiinţează ministerul Gabrielei Firea şi readuce activităţile la cele două ministere. Asta înseamnă economii cu opt posturi de demnitari şi cu 288 de funcţionari, care au rezultat în plus din crearea acestui minister cu sclipici. Dacă nu reduc costurile faţă de cât erau când Hellvig şi Iohannis au băgat PSD la guvernare, nu se cheamă economie, se cheamă gargară“, spune Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
firea,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.