USR critică guvernarea: România este ca un bolnav care bea şi fumează în continuare

Autor: Petru Mazilu Postat la 12 mai 2022 77 afişări

Reprezentantul USR Ionuţ Moşteanu a criticat echipa de la guvernare spunând că premierul nu înţelege economie, iar ministrul de Finanţe este inexistent în spaţiul public. România este ca un bolnav care bea şi fumează în continuare, este concluzia lui Moşteanu.

USR critică guvernarea: România este ca un bolnav care bea şi fumează în continuare

România are un premier general care nu înţelege economie şi un ministru de Finanţe inexistent în spaţiul public, a declarat, la RFI, vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu.

„Avem un premier general care nu înţelege economie, avem un ministru de Finanţe inexistent în spaţiul public, nu înţelege nimeni dacă el ştie sau nu ştie, pentru că nu-l auzim spunând nimic relevant, nimic cu subiect şi predicat despre ce se întâmplă, despre ce urmează”, a explicat Moşteanu care a comentat inflaţia cu două cifre.

Vicepreşedintele USR mai spune că „trebuie oprit dezmăţul bugetar”.

„Există pur şi simplu un dezmăţ bugetar, se angajează în continuare foarte multe persoane în sectorul public, creşte aparatul, cresc cheltuielile de funcţionare ale statului, trăim pe datorie. Nu este numai inflaţia, este şi rata dobânzii la care ne împrumutăm, ne împrumutăm la dobânzi record. Practic, România trăieşte pe datorie. Dacă vreţi să fac o comparaţie plastică, e ca un bolnav care bea şi fumează în continuare”, a precizat Ionuţ Moşteanu.

Soluţia USR este reducerea unor taxe, printre acestea fiind TVA la energie şi la combustibil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
guvernare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.