USR a depus un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 mai 2022 21 afişări

USR a depus un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, după ce, joi, judecătorii CCR au decis că Legea 7/2021 nu este constituţională.

USR a depus un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

„Decizia de ieri (joi - n.r.) a Curţii Constituţionale se bazează pe un neadevăr, cum că legea ar fi fost adoptată în 2021 într-o singură zi, când, de fapt, a existat o diferenţă de 8 zile între depunere şi adoptare. Redepunem astăzi (vineri - n.r.) propunerea legislativă de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor pentru ca, după adoptare, să vedem ce motive vor mai inventa unii judecători ai CCR, eventual foşti parlamentari afectaţi personal de eliminarea acestor pensii speciale, pentru a declara legea neconstituţională. Suntem dispuşi sa redepunem acest proiect de lege şi altele referitoare la celelalte categorii de pensii speciale până se vor epuiza toate pretextele din lume”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

Potrivit USR, decizia adoptată joi de judecătorii CCR şi motivarea acesteia nu au apărut încă în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că, în acest moment, Legea 7/2021 prin care au fost desfiinţate pensiile speciale ale parlamentarilor este încă în vigoare.

USR a depus vineri un nou proiect de lege „tocmai pentru a permite un timp mai larg pentru dezbateri, urmând însă ca raportul comisiei sesizate în fond şi, mai apoi, votul în plenul Parlamentului să fie realizate după ce este publicată în Monitorul Oficial decizia CCR de joi”.

„Proiectul depus prevede desfiinţarea pentru viitor a pensiilor speciale ale parlamentarilor, dar stabileşte şi că, de la data intrării ei în vigoare, încetează plata pensiilor speciale în plată. Pensiile speciale – ale parlamentarilor, în primul rând, dar şi ale altor categorii privilegiate – reprezintă o sfidare pentru românii care au muncit cinstit şi au contribuit o viaţă întreagă la fondul de pensii, dar şi o sursă de profund dezechilibru în sistem. Pensiile speciale ne costă anual circa 2 miliarde de euro. Iar dacă vor începe să se plătească şi pensiile speciale pentru aleşii locali - aşa cum vrea Coaliţia sărăciei, care sabotează constant demersurile USR de desfiinţare a acestora – suma va creşte şi mai mult”, se menţioneqază în comunicatul USR.

Legea care a eliminat pensiile speciale pentru parlamentari a fost adoptată într-o singură zi, cu încălcarea tuturor termenelor, ceea ce reprezintă o afectare a procedurii, a transmis, joi, Curtea Constituţională a României (CCR).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
seidler,
pensii parlamentari,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.