Urmează catalogul BM: 100 de tineri manageri de top, ediţia a XIV-A

Autor: Ioana Matei Postat la 03 iunie 2019 203 afişări

​Înainte să vă prezentăm promoţia din 2019 a celor 100 de tineri manageri de top aleşi de Business MAGAZIN, vă reamintim câteva dintre poveştile executivilor pe care am pariat la începutul carierei şi care au confirmat prin evoluţia lor profesională.

Urmează catalogul BM: 100 de tineri manageri de top, ediţia a XIV-A

Acum 13 ani Theodor Alexandrescu conducea operaţiunile Aig life România (actuala metropolitan  life), iar acum este senior vice president şi head of retail pentru grupul Metlife în regiunea EMEA. Theodor Alexandrescu a apărut în ediţia din 2006 a catalogului 100 de tineri manageri de top. El traversa pe atunci, în poziţia de CEO al companiei de asigurări de viaţă AIG Life, perioada crizei financiare, care a coincis cu salvarea de către statul american a grupului AIG, cel care a prilejuit faimoasa expresie „too big to fail”. La 16 septembrie, guvernul SUA a salvat AIG cu o injecţie de capital de 85 miliarde de dolari.

Cariera sa în cadrul actualei Metropolitan Life a început însă în anul 1999, când s-a alăturat echipei în funcţia de sales manager, continuând cu poziţii în diferite arii, ca chief marketing officer şi deputy chief executive officer. În timpul carierei sale în România, Theodor Alexandrescu a pus bazele companiei de pensii private, în 2007, a dezvoltat şi a condus Metropolitan Life în poziţii de top în piaţa locală şi a construit o echipă puternică de profesionişti şi talente. Una dintre realizările majore recente din timpul mandatului său a fost integrarea fostei companii Aviva, achiziţionată în 2012.

După zece ani de carieră, executivul care a condus operaţiunile actualei Metropolitan Life din anul 2005 avea să plece din România. În 2014, Alexandrescu a fost numit CEO al Metropolitan Life Golf. 

Din iulie 2018, deţine rolurile de senior vice president şi head of retail pentru grupul Metlife în regiunea EMEA (Orientul Mijlociu şi Africa). 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.