Unul dintre cele mai mari oraşe din România INTERZICE de astăzi centralele de apartament în anumite condiţii

Autor: Cosmin Pirv Postat la 19 ianuarie 2022 1156 afişări

Unul dintre cele mai mari oraşe din România INTERZICE de astăzi centralele de apartament în anumite condiţii

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a interzis, printr-o decizie adoptată marţi, montarea instalaţiilor individuale de încălzire în clădirile noi cu mai mult de şase locuinţe, a anunţat Ministerul Mediului.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a salutat miercuri decizia luată de Consiliul local Cluj-Napoca. Aceasta va obliga dezvoltatorii imobiliari să aleagă între a instala o singură centrală comună în noile blocuri sau racordarea lor la sistemul de termoficare centralizat.

Reprezentanţii ministerului spun că aceste soluţii vor reduce considerabil emisiile poluante ale acestor clădiri.

„Obiectivul nostru este îmbunătăţirea calităţii aerului şi, astfel, a calităţii vieţii populaţiei, precum şi protejarea sănătăţii oamenilor. Sunt convins că, dacă găsim parteneri în autorităţile locale, împreună putem acţiona mult mai eficient”, a declarat Tánczos Barna.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
centrale de apartament,
interzise,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.