Ungaria, prima tinta intr-o noua criza financiara

Postat la 21 iulie 2010 48 afişări

Nici in al cincilea an de reduceri ale cheltuielilor publice, economia ungara nu s-a redresat, cetatenii sunt tot mai saraci, iar forintul se devalorizeaza accelerat, rivalizand cu dinarul sarb pentru titlul de cea mai slaba valuta din Europa.

Taierea "la sange" a cheltuilelor publice poate duce la obtinerea unor aprecieri din partea "doctorilor" (UE si FMI), insa nu poate duce la vindecarea "pacientului" muribund care este economia ungara. In acest fel se poate descrie situatia in care se afla Guvernul ungar, potrivit aprecierilor unor analisti citati de catre ziarul britanic The Daily Telegraph.

In pofida insistentei creditorilor internationali ca este nevoie de "masuri dure", reticenta Cabinetului Viktor Orban de a le stabili pare mai justificata decat in cazul altor state. Daca Grecia nu avea nicio scuza, caci precedentul Guvern a trimis la Bruxelles date false privind deficitul bugetar, Budapesta este deja in al cincilea an de "sinceritate", respectiv de masuri de austeritate.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ungaria-prima-tinta-intr-o-noua-criza-financiara-6642896
6642896
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.