Unde se duc banii publici: Aleşii vor majorarea la 960.000 euro a sumei pentru Schitul „Prodromu” de la Muntele Athos

Postat la 25 aprilie 2019 279 afişări

Parlamentari ai PSD-ALDE, precum şi de la partidele de Opoziţie au depus la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect care prevede creşterea de la 250.000 euro la 960.000 euro a sprijinului financiar acordat de statului român Schitului românesc „Prodromu” de la Muntele Athos din Grecia.

Unde se duc banii publici: Aleşii vor majorarea la 960.000 euro a sumei pentru Schitul „Prodromu” de la Muntele Athos

Proiectul de lege vizează modificarea art. 2 din Legea nr. 114/2007 privind sprijinul financiar acordat de statul român Schitului românesc „Prodromu” de la Muntele Athos, Grecia.

Iniţiativa legislativă, semnată de 90 de parlamentari, prevede că banii vor fi alocaţi din bugetul Ministerului Culturii, măsura urmând să intre în vigoare de la data de 1 ianuarie 2020.

„Art. 2 Anual se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, o sumă de lei, echivalentă cu 960.000 de euro, pentru Schitul românesc «Prodromu», de la Muntele Athos, Grecia. Art. 3 Suma alocată potrivit art. 2 se prevede distinct în bugetul Secretariatului General al Guvernului, respectiv Secretariatului de Stat pentru Culte şi se acordă ca sprijin financiar Schitului românesc «Prodromu», de la Muntele Athos, Grecia, cu respectarea dispoziţiilor corespunzătoare din legislaţia ce reglementează sprijinul financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase”, arată iniţiatorii în proiect.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
munte,
alesi,
alocari,
majorare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.