OUG pentru ca pacienţii care apelează la clinici private să plătească mai puţin

Postat la 24 aprilie 2019 38 afişări

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care pacienţii care apelează la clinici private să plătească mai puţin, respectiv doar diferenţa dintre tariful practicat de acel furnizor şi tariful decontat de Casa Naţională de Sănătate (CNAS).

OUG pentru ca pacienţii care apelează la clinici private să plătească mai puţin

„Adoptăm în şedinţa de astăzi un proiect prin care asigurăm drepturile pacienţilor care aleg serviciile oferite de clinici private. Prin completarea legislaţiei reglementăm faptul că persoanele asigurate care apelează la servicii medicale oferite de clinici private vor plăti numai diferenţa dintre tariful practicat de acel furnizor şi tariful decontat de CNAS.

 

De asemenea ne asigurăm că pacienţii vor fi informaţi corect în prealabil, cu privire la costul serviciilor medicale fiind evidenţiate separat sumele decontate de către stat şi cele plătite din fondul proprii. Astfel persoana asigurată va cunoaşte din timp costurile unei intervenţii sau ale unui tratament”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pacienti,
clinici private,
plati,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.