ANAF se pregăteşte să scoată armele grele pentru a colecta datoriile. Avertismentul lui Florin Cîţu: „Ce urmează, să-i trimită să lucreze la canal?”

Postat la 24 aprilie 2019 286 afişări

ANAF solicită direcţiilor regionale, Direcţiei de Administrare a Marilor Contribuabili şi Direcţiei Generale de Executări Silite Cazuri Speciale să întocmească planuri de măsuri pentru respectarea şi eventual depăşirea programului lunar de colectare a creanţelor, arată senatorul Florin Cîţu.

ANAF se pregăteşte să scoată armele grele pentru a colecta datoriile. Avertismentul lui Florin Cîţu: „Ce urmează, să-i trimită să lucreze la canal?”

Senatorul liberal apreciază, într-o postare pe Facebook, că măsura este menită să umple „gaura imensă” de la buget, şi accentuează faptul că fiscul vrea să colecteze suplimentar de le cei pe care îi execută silit. „Ce urmează, să-i trimită să lucreze la canal?”, întreabă Cîţu. În plus, senatorul spune că PSD şi ALDE au premeditat creşterea inflaţiei şi că ANAF cere colectare suplimentară ca urmare a creşterii preţurilor.

În documentul prezentat de Cîţu, preşedintele ANAF solicită o detaliere a sumelor care trebuie colectate suplimentar faţă de cuantumul realizat în anul anterior, pe următoarele coordonate: sume estimate a fi colectate suplimentar ca urmare a evoluţiei unor indicatori macroeconomici (inflaţie, creşterea consumului, etc), sume estimate a fi colectate suplimentar ca rezultat al măsurilor propuse pentru eficientizarea activităţii de inspecţie fiscală (sume plătite în timpul inspecţiei dau după emiterea deciziei de impunere), sume estimate de fi recuperate ca rezultat al măsurilor propuse pentru eficientizarea activităţii de executare silită, sume estimate a fi realizate suplimentar prim măsuri propuse pentru eficientizarea administrării şi asistenţei contribuabililor, precum şi sume suplimentare estimate a fi realizate prin alte măsuri de eficientizare.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
colectare,
anaf,
canal,
trimitere,
arme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.