Una dintre ţările europene cel mai afectate de COVID-19 închide toate şcolile şi universităţile

Postat la 04 martie 2020 2786 afişări

Una dintre ţările europene cel mai afectate de COVID-19  închide toate şcolile şi universităţile

Guvernul Italiei a decis, miercuri, în urma unei şedinţe, închiderea tuturor şcolilor şi a universităţilor de pe teritoriul ţării. Măsura intră în vigoare de mâine şi este valabilă până pe 15 martie, scrie BBC News.

Decizia executivului condus de Giuseppe Conte a venit după un apel al unei comisii ştiinţifice, care a cerut ieri anularea tuturor evenimentelor sportive din Italia pentru o lună.

„Cel mai bine ar fi să ţinem şcolile închise. Trebuie adoptate toate măsurile necesare pentru a împiedica şi a încetini răspîndirea bolii. Altfel, trebuie să acceptăm riscul de a fi infectaţi şi de a infecta pe alţii. Corect este să fie închise şcolile în toate regiunile în care au existat cazuri de infectare, ţinând cont că aceste cazuri se răspândesc în toată Italia”, a declarant virologul Roberto Burioni.

Şcolile vor fi închise începând de joi şi cursurile se vor relua doar la mijlocul lunii martie.

Bilanţul epidemiei de coronavirus din Italia este de 79 de morţi şi peste 2.500 de îmbolnăviri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inchidere,
scoli,
universitati,
cauza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.