Una dintre cele mai mari bănci din Germania face concedieri masive. Mii de oameni rămân fără loc de muncă. Se închid sute de sucursale

Autor: Catalina Apostoiu Postat la 01 februarie 2021 572 afişări

Una dintre cele mai mari bănci din Germania face concedieri masive. Mii de oameni rămân fără loc de muncă. Se închid sute de sucursale

Banca germană Commerzbank a declarat că divizia de management a propus eliminarea a circa 10.000 de joburi, sub programul actual de restructurare dezvoltat pentru a creşte nivelul de digitalizare şi pentru a reduce costurile anuale, notează Associated Press.

Creditorul a anunţat că mişcarea va afecta circa 33% din forţa de muncă din Germania. Totodată, utilizarea sporită a tehnologiilor digitale ar reduce numărul de sucursale de la 790 la 450, iar costurile ar scădea cu 1,4 mld. euro, aproximativ 20%, până în 2024. Însă conducerea a mai anunţat că veniturile vor rămâne stabile, în condiţiile în care banca preferă profitabilitatea în detrimentul creşterilor.

„Banca intenţionează să se concentreze asupra digitalizării modelului de afaceri, urmând să reducă nivelul de costuri din toate diviziile şi să crească semnificativ nivelul de profitabilitate până în 2024“, reiese dintr-o declaraţie a Commerzbank.

Planul va fi discutat de boardul băncii pe data de 3 februarie, iar detaliile vor fi prezentate în cadrul conferinţei dedicate rezultatelor anuale de pe 11 februarie. Zilele trecute, ministrul german al economiei, Peter Altmaier, a declarat că ţara va reveni la nivelurile de dinainte de pandemie în a doua jumătate a anului viitor, produsul intern brut (PIB) urmând să înregistreze o creştere de 3% în 2021.

„Recuperarea continuă, însă ritmul a scăzut. În prezent se conturează o imagine mixtă: industria continuă să fie puternică, iar sectorul serviciilor este extrem de afectat“, a adăugat Altmaier.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
majorare,
eliminare,
restructurare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.