Una dintre cele mai mari bănci americane atrage atenţia: Cashul este mai sigur decât piaţa de capital

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 decembrie 2018 72 afişări

Una dintre cele mai mari bănci americane atrage atenţia: Cashul este mai sigur decât piaţa de capital

Cash-ul nu mai este doar un loc sigur în care să îţi investeşti banii, ci chiar oferă venituri mai bune ajustate la risc faţă de pieţele de capital, susţin analiştii JPMorgan Asset Management, potrivit Bloomberg.

Apetenţa pentru cash a fost subliniată de echipa de strategi a băncii, care gestionează un portofoliu de 260 de miliarde de dolari.

Pentru prima dată în ultimul deceniu, investitorii sunt îndemnaţi spre active mai sigure şi spre lichidităţi în locul indicelui S&P 500, afectat de volatilitate.

„Cashul arată mai bine decât piaţa de capital din SUA pentru prima dată în ultimul deceniu”, subliniază John Bilton, şeful strategiei globale de investiţii în cadrul JPMorgan Asset Management.

Echipa de strategi se pregăteşte „pentru un mediu cu creşteri mai lente şi cu riscuri macroeconomice mai mari” ceea ce va pune presiune asupra acţiunilor, determinând grupul să le considere active cu risc mai ridicat faţă de cash.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
cash,
jpmorgan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.