Preţul petrolului a crescut, pe fondul negocierilor dintre SUA şi China şi a reuniunii OPEC

Postat la 03 decembrie 2018 85 afişări

Preţul petrolului a crescut cu mai mult de 5% luni, după ce Statele Unite şi China au convenit asupra unui armistiţiu de 90 de zile în disputa lor comercială şi înainte de întâlnirea din această săptămână a OPEC, relatează Reuters.

Preţul petrolului a crescut, pe fondul negocierilor dintre SUA şi China şi a reuniunii OPEC

Petrolul american a crescut cu 2,92 dolari/baril, la un maxim al zilei de 53,85 dolari, în creştere cu 5,7%, după care a scăzut uşor la 53,00 dolari până la 09.30 GMT. Ţiţeiul Brent a crescut cu 5,3%, sau cu 3,14 dolari, până la un maxim de 62,60 dolari barilul, cele mai recente tranzacţii fiind realizate cu 61,60 dolari.

"Din Argentina în Alberta, ştirile de pe piaţa petrolului se referă la reducerea ofertei", spune Norbert Rücker, şeful departamentului de mărfuri la banca elveţiană Julius Baer.

China şi Statele Unite au convenit, în cadrul întâlnirii G20 din Argentina să nu impună tarife comerciale suplimentare timp de cel puţin 90 de zile, în timp ce vor negocia pentru a rezolva disputele existente.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
china,
opec,
pretul petrolului,
fond

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.