Una din doua persoane care si-au facut pensie facultativa a semnat contract cu ING Pensii

Autor: Ana Raduta Postat la 04 august 2011 8 afişări

Peste 42% dintre clientii care au incheiat o pensie facultativa in primele sase luni ale anului au ales unul dintre cele doua fonduri din administrarea ING. Astfel, la finalul lunii iunie, ING Activ si ING Optim insumau 95.264 de participanti, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada din 2010.

Valoarea activelor nete aferente fondurilor facultative din administrarea ING era de 176,4 de milioane de lei la sfarsitul semestrului intai din 2011, in crestere cu 53% fata de acelasi interval din 2010. Astfel, la finele lunii iunie 2011, ING Asigurari de Viata detinea pe piata Pilonului III o cota cumulata, in functie de active, de 45,8%.

Participantii la fondurile de pensii facultative ale ING aloca sume superioare nivelului minim stabilit de 45 de lei pe luna pentru ambele fonduri, in conditiile in care contributia medie la fondul ING Activ in primele sase luni a fost de 76 de lei, iar la ING Optim de 79 de lei.

"Remarcam in aceasta perioada o serie de semnale pozitive, care ne determina sa fim optimisti cu privire la evolutia pietei de pensii private si in continuare, in pofida conditiilor economice volatile. Astfel, contributiile virate in Pilonul II au crescut constant de la inceputul anului, iar gradul efectiv de colectare a reinceput sa se imbunatateasca", spune Marius Popescu, director general ING Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ING Pensii,
semnare,
penie
/actualitate/una-din-doua-persoane-care-si-au-facut-pensie-facultativa-a-semnat-contract-cu-ing-pensii-8569062
8569062
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.