Un ziar independent din Rusia doreşte să-şi înarmeze jurnaliştii pentru asigurarea securităţii

Postat la 26 octombrie 2017 47 afişări

Conducerea ziarului independent Novaia Gazeta a precizat joi că ar dori să-şi înarmeze jurnaliştii pentru le asigura acestora securitatea, după atacul cu cuţitul împotriva unei prezentatoare a postului de radio Echo, informează Le Figaro.

Un ziar independent din Rusia doreşte să-şi înarmeze jurnaliştii pentru asigurarea securităţii

”Dacă statul nu este pregătit să ne apere, o să ne apărăm noi înşine”, a declarat un redactor-adjunct al gazetei ruse. ”Atunci când jurnaliştii sunt lipsiţi de apărare în faţa caracterului arbitrar al străzii şi neglijenţei forţelor de ordine, nu există altă soluţie”, a adăugat acesta.

 

Tatiana Felgengauer, una dintre prezentatoarele postului rus de radio Echo, a fost înjunghiată luni în zona gâtului şi a fost internată în stare gravă la spital.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.