Un specialist desfiinţează măsurile anti COVID: Guvernul să îşi accepte incompetenţa în comunicare

Postat la 04 ianuarie 2022 156 afişări

Un specialist desfiinţează măsurile anti COVID: Guvernul să îşi accepte incompetenţa în comunicare

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş critică măsurile anti-COVID analizate de Guvern. Ar fi trebuit adoptate în luna decembrie, iar Guvernul ar trebui să îşi accepte incompetenţa în comunicare, susţine Cherecheş.

Expertul în sănătate publică consideră că măsurile ar fi trebuit discutate şi adoptate în luna decembrie, nu acum. Răzvan Cherecheş critică şi modul în care se desfăşoară vaccinarea populaţiei şi testarea elevilor în şcoli.

„Continuarea vaccinării la actualul ritm nu va avea efectul aşteptat - este nevoie de restabilirea încrederii în autorităţi (efect pe termen lung) sau utilizarea sentimentului de frică în faţa valului 5 (efect pe termen scurt). Testele în şcoală s-au dovedit un mare eşec - nu avem nicio evaluare care să demonstreze că au contribuit la reducerea valului 4 şi că ar ajuta la valul 5”, a explicat Răzvan Cherecheş, pe Facebook.

Alte critici vizează certificatul verde şi modul în care guvernanţii comunică măsurile anti-COVID.

„Accesul neîngrădit la muncă ar trebui să fie una dintre priorităţi - combinat cu măsuri de protecţie (costurile economice, sociale şi de sănătate vor fi mari pentru populaţia vulnerabilă). Guvernul ar trebui să îşi accepte incompetenţa în comunicare (vezi clipurile cu Rafila şi Câmpeanu) şi să apeleze la profesionişti cu un buget semnificativ”, a adăugat Cherecheş.

Expertul crede că alte măsuri ar fi ajutat la controlul valului 5. Pe listă sunt şcoala online până pe 17 ianuarie, măşti FFP2 gratuite pentru toţi elevii şi profesorii şi vaccinarea obligatorie pentru personalul medical şi şcolar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masuri,
guvern,
acceptare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.