Un sfert dintre copiii de la tara nu fac gimnaziul

Postat la 05 aprilie 2011 52 afişări

In Romania anului 2011, pe fondul crizei economice, accesul la educatie ramane o problema pentru multi copii si familiile acestora. Astfel, 25% dintre copiii din mediul rural nu merg la gimnaziu si doar 45,2% dintre elevii din mediul rural participa la invatamantul liceal, rata de participare fiind cu 32% mai mica decat a celor din mediul urban.

In Romania, numarul copiilor saraci a ajuns la 350 000 in iunie 2010, iar rata abandonului scolar s-a triplat, ceea ce face ca nevoia de implicare sa fie din ce in ce mai stringenta. Pentru a atrage fonduri care vor facilita integrarea sociala, accesul la educatie si la sistemul de sanatate , World Vision Romania vine in sprijinul copiilor defavorizati si desfasoara pana pe 15 mai 2011 campania 2% "Nu-i lasa sa ajunga in strada".

Educatia si accesul la educatie reprezinta o prioritate pentru World Vision Romania, acesta fiind principalul motiv pentru care organizatia a demarat in 2008 programul Vreau in clasa a noua prin care sprijina copiii din mediul rural sa isi continue studiile. "Educatia este dreptul vital si singurul drum spre progres al fiecarui copil.

Cu toate acestea, saracia si lipsa de sprijin din familie si, de multe ori, pasivitatea, ignoranta si neputinta factorilor de decizie, impiedica multi copii din Romania sa mearga la scoala, limitandu-le orizonturile dezvoltarii personale si profesionale. In ultimii ani, organizatia noastra a ajutat peste 400 de copii defavorizati din mediul rural sa isi continue studiile la liceu, iar o parte din fondurile pe care le vom atrage prin Campania 2% de anul acesta, vor fi utilizate pentru a le oferi sprijin material si educational copiilor dezavantajati astfel incat acestia sa poata merge la scoala si sa aiba sansa la o viata normala", a declarat Adela Fundulea, marketing manager World Vision Romania.

La nivelul organizatiei World Vision, in cadrul campaniei 2% din 2010, s-au strans 35.501 lei, bani care vor merge pentru a ajuta 50 de copii din cadrul proiectului Vreau in clasa a noua sa isi continue studiile la liceu. In acest proiect sunt inclusi 416 copii, din care 235 vor termina liceul anul acesta, reprezentand prima generatie de copii care termina liceul prin intermediul programului Vreau in clasa a noua.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elevi,
educatie,
scolarizare,
gimanziu,
liceu
/actualitate/un-sfert-dintre-copiii-de-la-tara-nu-fac-gimnaziul-8131890
8131890
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.