Un restaurant din Spania le oferă şomerilor mese în schimbul unei ore de muncă

Autor: Andrei Cîrchelan Postat la 20 mai 2013 31 afişări

Un restaurant spaniol le oferă clienţilor care nu îşi pot plăti consumaţia posibilitatea să servească o masă completă, cu meniu fix, în schimbul unei ore de muncă, potrivit Euronews.

Un restaurant din Spania le oferă şomerilor mese în schimbul unei ore de muncă

Troboda, un restaurant catalan, se adresează şomerilor pe termen lung cu o ofertă în care aceştia pot servi o masă pe care o „plătesc” muncind timp de o oră în restaurant, făcând curăţenie sau spălând vasele.

Restaurantul face parte dintr-un club social în care mai sunt membri consiliul local al oraşului Terrassa şi 30 de organizaţii caritabile locale.

Proprietarul restaurantului, Xavier Casas, estimează că proiectul va genera circa 15.000 de ore de muncă în primul an de activitate, în timp ce aproximativ un sfert din bugetul schemei vine de la clienţii plătitori.

În primul trimestru al anului, numărul de şomeri din Spania s-a ridicat la circa 6,2 milioane, dintre care 3,5 milioane sunt şomeri de peste un an.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restaurant,
munca,
schimb,
someri,
spania
/actualitate/un-restaurant-din-spania-le-ofera-somerilor-mese-in-schimbul-unei-ore-de-munca-10889417
10889417
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.