Un primar din judeţul Timiş le-a cerut angajaţilor să scrie pe bileţele ce salarii şi-ar dori. Vezi ce decizie a luat ulterior

Postat la 25 octombrie 2017 570 afişări

În iulie, după apariţia noii legi de salarizare bugetară, primarul comunei Giera, Radu Vicol, a avut ideea ca fiecare angajat al administraţiei locale să se autoevalueze.

Un primar din judeţul Timiş le-a cerut angajaţilor să scrie pe bileţele ce salarii şi-ar dori. Vezi ce decizie a luat ulterior

I-a adunat pe toţi şi a împărţit bileţele, cerându-le să-şi treacă cu toţii numele şi leafa pe care şi-ar dori-o pe hârtiuţa primită. Le-a centralizat şi a constatat uimit că nici unul dintre subordonaţii săi nu a sărit calul.

Cum pe aceste bileţele a fost scris în dreptul fiecărui nume un salariu cu numai 10-15 procente majorat, edilul-şef local a decis să înainteze consiliului local acest centralizator.

Aceasta, spune el, deoarece „oamenii din primărie au dovedit mult bun-simţ şi responsabilitate, fiecare punând în balanţă cât munceşte şi cât ar dori să câştige”.

Tot Vicol spune, că dacă salariile ar fi fost stabilite de consilieri, atunci acestea probabil că ar fi fost mai mari, pentru că legea ar fi permis acest lucru.

Cât priveşte asigurarea fondului de salarii, nu este nici o problemă, primăria are bani. De altfel, în aceeaşi lună iulie s-a aprobat o rectificare bugetară prin care s-a mărit corespunzător acest fond.

Menţionăm că organigrama Primăriei Giera cuprinde 16 posturi, din care 15 sunt ocupate, scrie renasterea.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.