Un patron şi-a trimis angajaţii în concediu, apoi a demontat fabrica şi a mutat-o peste hotare

Postat la 23 august 2013 435 afişări

Un om de afaceri italian, proprietarul unei fabrici de componente electrice, şi-a trimis angajaţii în concediu şi a mutat pe ascuns uzina în Polonia, pentru a evita un conflict de muncă la anunţul că producţia va fi transferată în Europa de Est.

Un patron şi-a trimis angajaţii în concediu, apoi a demontat fabrica şi a mutat-o peste hotare

 Fabriziu Pedroni, patronul Firem Srl, cu sediul în apropiere de Modena, le-a acordat celor 40 de angajaţi trei săptămâni de vacanţă de vară, în luna august. În prima noapte de concediu, Pedroni a început să demonteze fabrica şi să o mute în Polonia, potrivit Bloomberg.

"Dacă le-aş fi spus anterior că am de gând să transfer producţia în străinătate, mi-ar fi ocupat fabrica şi ar fi pus sechestru pe echipamente şi utilaje. Adevărul este că am vrut ca afacerea mea să supravieţuiească, iar Italia nu îmi mai oferă condiţiile potrivite", a declarat Pedroni pentru Bloomberg de la noua fabrică din Polonia.

Angajaţii au aflat de intenţiile patronului când mutarea era aproape de final. Un grup de angajaţi a reuşit să blocheze ultimele 20 de camioane cu utilaje, iar decizia Firem a devenit o controversă la nivel naţional. Soarta celor 40 de angajaţi nu este clară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-patron-si-a-trimis-angajatii-in-concediu-apoi-a-demontat-fabrica-si-a-mutat-o-peste-hotare-11268899
11268899
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.