Un nou parteneriat în lupta împotriva pandemiei: Giganţii farmaceutici CureVac şi GSK au încheiat un acord de 150 mil. euro pentru un nou vaccin

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 06 februarie 2021 91 afişări

Britanicii de la GlaxoSmithKline au încheiat un acord de 150 de milioane de euro cu firma germană de biotehnologie CureVac pentru a dezvolta un vaccin anti-COVID-19 de ultimă generaţie, care ar combate un număr cât mai mare de tulpini ale coronavirusului, scrie CNBC.

Cele două companii au declarat că intenţionează să lanseze vaccinul pe piaţă în 2022.

Gigantul britanic, care a cumpărat 10% din CureVac în luna iulie a anului trecut, va susţine producerea a circa 100 de milioane de doze ale vaccinului creat de firma germană.

GSK, cel mai mare producător de vaccinuri la nivel mondial, va marca astfel un nou efort de combatere a pandemiei după ce alianţa cu Sanofi a rezultat într-un răspuns imun insuficient în rândul persoanelor vârstnice.

Eşecul a venit în urma folosirii unei tehnologii cunoscute de creare a vaccinurilor – utilizată împotriva virusului Papiloma şi hepatitei B –, care introduce în corp o serie de proteine dezvoltate în laborator pentru a forţa sistemul imunitar să producă un răspuns de apărare împotriva virusului. Lansarea a fost astfel amânată spre sfârşitul anului.

Între timp, Sanofi a încheiat un acord prin care va produce 125 de milioane de doze al vaccinului Pfizer/BioNTech şi a început să lucreze cu americanii de la Translate Bio pentru dezvoltarea unui vaccin care are la bază tehnologia ARN mesager, folosită de Pfizer/BioNTech.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
gsk,
curevac,
sanofi,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.