Un nou avertisment teribil venit de la Bill Gates. „Milioane de alţi oameni vor muri"

Postat la 25 august 2020 18887 afişări

Un nou avertisment teribil venit de la Bill Gates. „Milioane de alţi oameni vor muri"

Aproape 800.000 de oameni din toată lumea au murit deja de COVID-19, potrivit ultimelor studii realizate de Universitatea Johns Hopkins. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, prezice că situaţia se va agrava şi că alte milioane de oameni vor muri în această pandemie, scriu cei de la marketwatch.com.

Pieţele emergente, în care sistemele medicale şi economiile se luptă din greu cu coronavirusul, reprezintă locul în care criza va fi cea mai accentuată, a explicat Gates într-un interviu recent acordat publicaţiei The Economist.

Dar SUA se ocupă de propriul său set unic de probleme, deoarece politica şi teoriile conspiraţiei au contribuit la ceea ce a spus a fost un răspuns dezamăgitor în faţa pandemiei.

Potrivit lui Gates, susţinătorii lui Trump au exercitat „libertatea” de a face o declaraţie politică care continuă să complice răspunsul Statelor Unite la pandemie. Refuzul de a purta o mască, de exemplu, este o modalitate pentru ei de a-şi semnala furia şi opoziţia.

Se va schimba asta dacă Joe Biden câştigă preşedinţia? Nu contaţi pe asta, spune Gates. „Nu cred că o schimbare în administraţii îi va determina pe oameni să poarte măşti”, a spus miliardatul. El a explicat că de la bun început SUA nu au fost pregătite să lupte împotriva coronavirusului, deoarece eforturile de testare au fost lente odată ce virusul a început să se răspândească.

Pe de altă parte, China „a făcut o treabă foarte bună de a suprima virusul”, datorită, în parte, abordării „tipice, destul de autoritare” şi „drepturilor individuale care au fost încălcate”, a spus el.

Gates crede însă că pandemia va lua sfârşit până la finalul anului 2021, deoarece un vaccin eficient ar trebui să intre în producţia de masă până atunci. Dintre toate companiile care lucrează la producţia unui vaccin, el consideră că AstraZeneca este cel mai avansat candidat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
pandemie,
bill gates

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.