Un nou ATAC asupra unei şcoli ONU din Fâşia Gaza: Cel puţin zece palestinieni au murit

Autor: Iuliana Enache Postat la 03 august 2014 27 afişări

Cel puţin zece palestinieni au fost ucişi duminică într-un atac care a lovit o şcoală ONU ce adăposteşte refugiaţi la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, au anunţat echipele de salvare locale.

"Potrivit primelor informaţii, sunt numeroşi morţi şi răniţi în şcoala UNWRA din Rafah după un bombardament", a anunţat purtătorul de cuvânt al Agenţiei ONU pentru refugiaţi palestinieni, Chriss Gunness.

El nu a imputat responsabilitatea bombardamentelor unuia sau altuia dintre beligeranţi.

Circa 30 de palestinieni au fost ucişi deja în atacuri asupra unor şcoli ONU la Beit Hanoun la 24 iulie şi la Jabaliya (nord) la 31 iulie, generând critici la nivel internaţional şi condamnarea ONU.

UNRWA a acuzat în mod deschis Israelul că se află la originea dramei din Jabaliya.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a calificat atacul împotriva şcolii din Jabaliya drept "nejustificabil". "Trebuie stabilită responsabilitatea şi trebuie să se facă dreptate", a insistat el. Washingtonul a condamnat, de asemenea, bombardamentul şi a cerut Israelului să facă mai multe eforturi pentru protejarea populaţiei din Gaza.

Israelul consideră că mişcarea Hamas este responsabilă de bilanţul ridicat al operaţiunii Limită de Protecţie în rândul civililor, care reprezintă marea majoritate a morţilor palestinieni.

Potrivit armatei israeliene, mişcarea islamistă palestiniană foloseşte civilii ca "scuturi umane" trăgând din zone locuite sau ascunzând arme şi centre operaţionale în şcoli, moschei sau spitale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ISRAEL,
GAZA,
ONU
/actualitate/un-nou-atac-asupra-unei-scoli-onu-din-fasia-gaza-cel-putin-zece-palestinieni-au-murit-13027263
13027263
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.