Un neamţ la cârma Romtelecom şi Cosmote?

Postat la 23 februarie 2013 46 afişări

Germanul Nikolai Beckers va fi noul director executiv al operatorilor Cosmote România şi Romtelecom, controlaţi de grecii de la OTE, potrivit mai multor surse din piaţa de comunicaţii citate de ZF.

Beckers este în prezent preşedintele diviziei de servicii IT a grupului german Deutsche Telekom (cel mai mare acţionar al OTE) din Franţa. Potrivit surselor, el va prelua din martie conducerea celor doi operatori de telecomunicaţii cu un business anual de peste un miliard de euro, odată cu promovarea la Atena, într-o funcţie de top management în cadrul grupului OTE, a actualului executiv Stefanos Theocharopoulos.

Grecul aflat în acest moment la conducerea Cosmote şi Romtelecom a venit în România la începutul lui 2008 şi a obţinut rezultate pozitive pentru ambele companii - în primele trei trimestre din 2012 Romtelecom a raportat un profit operaţional (EBITDA) de 125 de milioane de euro, în creştere cu 40%, iar Cosmote un rezultat EBITDA de 89 de milioane de euro, în creştere cu 27%.

Informaţia nu a fost confirmată pentru ZF nici de oficialii OTE sau Deutsche Telekom, nici de reprezentanţii Ministerului Societăţii Informaţionale, care administrează participaţia de 46% din Romtelecom şi 14% din Cosmote a statului român şi care ar trebui să aprobe o asemenea mişcare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-neamt-la-carma-romtelecom-si-cosmote-10591432
10591432
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.