Un miliardar self-made dă „din casă” despre secretele bogaţilor. Cum arată cele mai importante obiceiuri financiare care pot transforma pe oricine în milionar

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 01 februarie 2023 12325 afişări

Un miliardar self-made dă „din casă” despre secretele bogaţilor. Cum arată cele mai importante obiceiuri financiare care pot transforma pe oricine în milionar

Un milionar self-made dă „din casă” despre secretele bogaţilor. Cum arată cele mai importante obiceiuri financiare care pot transforma pe oricine în milionar

Majoritatea oamenilor ştiu cum să câştige bani, însă asta este doar o mică parte a ecuaţiei, care poate transforma pe oricine în milionar. Multiplicarea venitului, momentul cand acesta trebuie cheltuit, pe ce ar trebui folosit şi când ar trebui să te abţii  sunt unele dintre cele câteva elemente de educaţie financiară care pot ajuta o persoană în drumul ei către primul milion de dolari, este de părere miliardarul safe-made Grant Cardone, scrie CNBC.

Pe lângă educaţie financiară şi resurse, milionarii au câteva reguli de bază care îi ajută să acumuleze averi fabuloase. Mai jos puteţi regăsi o listă cu cele mai importante obiceiui financiare ale bogaţilor.

Top 5 cele mai importante reguli ale milionarilor:

  1. Milionarii nu-şi diversifică în mod imediat portofoliul de investiţii

În general, diversificarea investiţiilor este o idee bună, însă pe măsură ce milionarii îşi construiesc averea netă, banii lor merg în primul rând în propriile proiecte, iar mai apoi către diversificare, pe măsură ce câştigă tot mai mult. Elon Musk, de exemplu, a pariat cele 22 de milioane de dolari pe care i-a câştigat din vânzarea primei sale companii pe următoarea s-a afacere, un serviciu bancar numit X.com din care a câştigat ulterior 180 de milioane de dolari.

  1. Împrumuturile şi datoriile există doar pentru afaceri

Cei care vor să ajungă milionari ar trebui să ţină minte că împrumuturile pentru achiziţionarea unor lucruri neesenţiale precum hainele de firmă sau o casă luxoasă, pot sta în calea planului lor. Banii cu care pot fi plătite dobânzile pentru credit pot fi la fel de bine investiţi în diferite proiecte pentru a genera mai mulţi bani. Când vine vorba de afaceri, împrumuturile pot juca un rol pozitiv, pentru că pot ajuta la dezvoltarea acesteia şi accesarea unor noi surse generatoare de venituri.

  1. Locuinţa nu trebuie să fie prima investiţie

Toată lumea îşi doreşte să deţină propriul apartament sau propria casă, însă odata ce o deţi e foarte posibil să nu te bucuri de un randament mulţumitor al investiţiei. Există proiecte, domenii şi sectoare economice unde banii pe care un om obişnuit îi investeşte într-o locuinţă pot genera mult mai multe venituri.

  1. Oamenii cu care lucrezi sunt cheia.

În general, investesc mult timp în oamenii cu care aleg să lucreze pentru a îi cunoaşte suficient de bine cât să ştie că pot face business cu aceştia. Cu cât cineva ajunge să te cunpască mai bine cu atât va avea mai multă încredere în abilităţile tale. Acest lucru duce la noi oportunităţi, la decizii mai rapide şi în fina, la un câştig ridicat.

  1. Pieţele de real estate efervescente sunt locul potrivit pentru investiţii

Proprietăţile imobiliare cu un cash flow ridicat – aici fiind vorba de proprietăţi comerciale de eunde se poate obţine un profit lunar din chirie, după plata ipotecii şi a taxelor – sunt un loc excelent unde sumele investite se pot multiplica sănătos. În plus, sunt mai uşor de vândut decât o casă sau un apartament obişnuit.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.