Un mauritan, numit la conducerea Misiunii ONU însărcinate cu coordonarea răspunsului împotriva Ebola

Autor: Gaidau Ion Postat la 12 decembrie 2014 38 afişări

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a numit joi un mauritan la conducerea Misiunii ONU însărcinate cu coordonarea răspunsului de urgenţă în faţa Ebola (UNMEER).

Ismail Ould Cheikh Ahmed îi va succeda din ianuarie americanului Anthony Banbury, a anunţat ONU într-un comunicat.

El va lucra în strânsă colaborare atât cu coordonatorul ONU pentru Ebola, doctorul David Nabarro, cât şi cu guvernele ţărilor afectate în Africa de Vest.

În vârstă de 54 de ani, el este în prezent numărul doi al Misiunii ONU în Libia (UNSMIIL), după ce a ocupat diverse posturi în agenţii ale Naţiunilor Unite, între care UNICEF, în Siria şi în Yemen, dar şi la Nairobi şi în Georgia.

UNMEER a fost creată în urmă cu două luni pentru a coordona lupta împotriva epidemiei în cele trei ţări cele mai afectate (Liberia, Sierra Leone şi Guineea). Sediul acestei misiuni, care are filiale în cele trei ţări, dar şi în Mali, este la Accra.

Este vorba de prima misiune pe teren a ONU consacrată unei crize de sănătate publică.

Potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, epidemia de febră hemoragică Ebola a provocat moartea a 6.388 de persoane din 17.942 de cazuri înregistrate.

Sierra Leone a devenit acum câteva zile ţara cea mai afectată de epidemie, cu 1.319 noi cazuri în trei săptămâni, în contextul în care propagarea bolii a încetinit în Liberia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ONU,
EBOLA,
SĂNĂTATE
/actualitate/un-mauritan-numit-la-conducerea-misiunii-onu-insarcinate-cu-coordonarea-raspunsului-impotriva-ebola-13717193
13717193
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.