Un judecător american cere explicaţii referitoare la întârzierea unui proces al Volkswagen

Postat la 13 mai 2019 69 afişări

Un judecător federal a cerut Comisiei americane pentru valori mobiliare şi burse (SEC) să se pronunţe cu privire la momentul procesului civil, deschis în martie, prin care a acuzat compania auto Volkswagen AG de fraudarea investitorilor, informează Reuters.

Un judecător american cere explicaţii referitoare la întârzierea unui proces al Volkswagen

Volkswagen a folosit un software ilegal pentru a înşela testele privind emisiile de CO2 din SUA în 2015, declanşând o reacţie globală împotriva vehiculelor diesel, care a costat compania 29 miliarde de euro.

La o conferinţă de presă de vineri, în San Francisco, judecătorul districtului american, Charles Breyer, a pus în discuţie lentoarea cu care SEC a dat în judecată Volkswagen, după ce producătorul auto a pledat vinovat la trei infracţiuni şi a achitat penalităţi în valoare de 4,3 miliarde de dolari.

Daniel Hayes, avocat al SEC, i-a spus lui Breyer că SEC „a acţionat cât mai repede posibil" şi a adăugat că au existat negocieri care nu au condus la o înţelegere.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.