Aici veţi fi ascultaţi

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 12 mai 2019 161 afişări

Fascinată de problema singurătăţii oamenilor, o psihoterapeută americană, Traci Ruble, s-a gândit că aceştia au nevoie să se simtă conectaţi cu alţii, lucru greu de realizat din cauza slujbelor solicitante, dar nu numai.

Aici veţi fi ascultaţi

Astfel a apărut proiectul Sidewalk Talk (discuţie pe trotuar) la San Francisco, unde Ruble şi un grup de voluntari s-au instalat pe trotuare în diverse părţi ale oraşului alături de scaune goale cu cartonaşe invitând străinii să ia loc şi să stea de vorbă.

Lansat în 2015, proiectul a crescut între timp, ajungând la mai bine de 4.000 de voluntari în 40 de oraşe, care au ascultat ce au avut de zis peste 12.000 de oameni. Voluntarii nu sunt toţi psihoterapeuţi şi nici nu oferă şedinţe de psihoterapie, ci doar conversează cu doritorii, care pot afla din timp unde se organizează ascultatul. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.