Alegeri câştigate de opoziţie, anulate de Erdogan

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 13 mai 2019 77 afişări

Consiliul Electoral Suprem din Turcia a decis, săptămâna trecută, repetarea alegerilor locale de la Istanbul, după ce a admis un apel făcut de Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP), al preşedintelui ţării, Recep Tayyip Erdogan.

Alegeri câştigate de opoziţie, anulate de Erdogan

AKP şi partidul naţionalist MHP solicitaseră anularea rezultatului alegerilor din 31 martie şi repetarea acestora, după ce candidatul opoziţiei, Ekrem Imamoglu, a fost ales primar la Istanbul.

AKP şi MHP au susţinut că 40.000 de alegători au participat la alegeri deşi nu aveau acest drept, iar numirea mai multor oficiali ai secţiilor de votare s-ar fi făcut neregulamentar.

Diferenţa dintre Yildirim şi Imamoglu a fost de aproximativ 14.000 de voturi, iar acesta din urmă a preluat atribuţiile de primar al metropolei pe 17 aprilie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.