Un fintech românesc pornit anul trecut îşi propune să devină lider regional în 2019

Autor: Andra Stroe Postat la 08 ianuarie 2019 87 afişări

Instant Factoring, un fintech românesc activ pe piaţa locală din aprilie 2018, a încheiat anul cu un volum de peste 1.500 de finanţări acordate, la o valoare totală de 2,7 milioane de euro.

Un fintech românesc pornit anul trecut îşi propune să devină lider regional în 2019

Potrivit reprezentanţilor Instant Factoring, valoarea medie de finanţare a unei facturi a fost de 10.000 lei (aproximativ 2.100 de euro), dublu faţă de valoarea estimată la momentul lansării pe piaţă. Compania previzionează să atingă breakeven-ul operaţional în prima jumătate a anului 2019.

În numai nouă luni de activitate, Instant Factoring a reuşit să-şi popularizeze produsul de micro-finanţare online în rândul antreprenorilor români aflaţi în căutarea unor alternative viabile şi eficiente la finanţarea clasică acordată de bănci sau instituţiile de factoring tradiţionale. Cifrele realizate arată un apetit crescut al companiilor mici şi microîntreprinderilor de a-şi susţine afacerea în momentele în care au nevoie de cash imediat, fără să-şi îngreuneze activitatea zilnică prin documentaţii şi procese birocratice.

Companiile cele mai active în platforma de micro-factoring online au provenit din: consultanţă fiscală şi servicii dedicate afacerilor (contabilitate, audit, servicii de marketing publicitar), servicii de turism de afaceri, producători din alimentaţia publică şi distribuitori de echipamente pentru spitale şi instalaţii.

2019 este un an în care fintech-ul românesc îşi propune să treacă de la nivelul de startup la cel de afacere în creştere accelerată. Astfel, reprezentanţii Instant Factoring se aşteaptă la o creştere de 300% a volumului de finanţări şi să depăşirea numărului de 1.000 de clienţi unici.

Fintech-ul românesc îşi propune extinderea regională prin deschiderea de noi filiale în zona Europei Centrale şi de Est, ţintind pentru 2019 cel putin două ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finantare,
activitate,
valoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.