Lovitură pentru Orange România de la Consiliul Concurenţei: Gigantul telecom a fost amendat cu 14 milioane euro. Care e motivul

Postat la 08 ianuarie 2019 87 afişări

Consiliul Concurenţei a sancţionat Orange România SA cu o amendă în valoare de 64,91 milioane de lei (aproximativ 14 milioane euro) pentru abuz de poziţie dominantă, potrivit unui comunicat de presă transmis marţi.

Lovitură pentru Orange România de la Consiliul Concurenţei: Gigantul telecom a fost amendat cu 14 milioane euro. Care e motivul

„Autoritatea de concurenţă a constatat că, în perioada 2011-2015, operatorul de telefonie a limitat accesul companiei Simplus Invest SRL la reţeaua sa de telefonie mobilă, blocându-i activitatea de transmitere a mesajelor comerciale către/de către clienţii Orange”, au precizat reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

 

Simplus Invest SRL este un integrator, adică o companie care intermediază transmiterea de mesaje comerciale prin numere scurte între anumite companii beneficiare şi clienţii operatorilor de telefonie mobilă. Pentru a-şi desfăşura activitatea, integratorii încheie contracte cu clienţi (companii care vor să transmită mesaje comerciale) şi cu toţi operatorii de telefonie mobilă, care le alocă numere scurte.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.