Raed Arafat prezintă o situaţie ALARMANTĂ: Există un număr foarte mare de maşini de pompieri cu peste 30 de ani vechime

Postat la 07 ianuarie 2019 60 afişări

Raed Arafat, şeful DSU, a declarat, luni, la Timişoara, că, în acest moment, la nivel naţional, 41% din maşinile de intervenţie ale pompierilor au peste 30 de ani vechime şi se doreşte, în urma investiţiilor, ca timpii de reacţie să scadă la 6 - 7 minute în mediul urban, până în anul 2025.

Raed Arafat prezintă o situaţie ALARMANTĂ: Există un număr foarte mare de maşini de pompieri cu peste 30 de ani vechime

Raed Arafat a afirmat, luni, la Timişoara, că în perioada 2015 – 2021, suma totală alocată sectorului de urgenţe va ajunge la aproape 900 de milioane de euro.

 

“Există acţiuni pe care le vor face autorităţile locale şi judeţene mai ales pe partea de infrastructură şi există acţiuni de achiziţii care vor continua. Au început deja şi anul trecut s-au primit deja dotări la nivelul judeţului. Vorbim aici de ISU, inclusiv SMURD şi Serviciul de Ambulanţă.

 

 Unitatea de primiri urgenţe a primit pe linia unui proiect al Băncii Mondiale prin Ministerul Sănătăţii, dar anul acesta este un an în care continuăm dotările, deci există foarte multe dotări care urmează să vină şi pentru Serviciul de Ambulanţă şi SMURD, dar şi dotări specifice pentru ISU, pentru intervenţii la diferite categorii de situaţii de urgenţă, cum este partea cu asigurarea energiei electrice în situaţii cum a fost cea de la sfârşitul anului trecut, când s-au mobilizat mai multe generatoare electrice, partea de tabere de sinistraţi, partea de intervenţii la incendiile de pădure şi multe alte dotări care urmează să fie primite. Total sume alocate sectorului de urgenţe prin diferite programe, suma atinge aproape 900 de milioane de euro, dacă luăm 2015 – 2020 – 2021. Este o sumă imensă, care într-adevăr ne va permite să aducem lucrurile la zi”, a declarat şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raed arafat,
masini,
pompieri,
vechime,
timisoara

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.