Un cuplu româno-englez a decis, spre surprinderea tuturor, să se mute în Cluj. Care sunt motivele invocate de cei doi

Postat la 03 septembrie 2019 188 afişări

Jurnalistul Vlad Mixich a relatat pe Facebook o poveste neaşteptată a unui cuplu. Un cuplu format dintr-o româncă şi un englez, stabilit în Marea Britanie, a decis să se mute la Cluj. De ce au luat această decizie?

Un cuplu româno-englez a decis, spre surprinderea tuturor, să se mute în Cluj. Care sunt motivele invocate de cei doi

Vlad Mixich a postat următorul mesaj:

„Am cunoscut ieri o pereche: ea, româncă cu ochi albaştri, el, englez şi bărbos. Amândoi au lucrat mult în universităţi britanice şi au un băieţel. De anul trecut s-au mutat din orăşelul universitar britanic în Cluj.

Pentru că vor mai multă natură pentru băieţelul lor şi asta e mai ieftin aici şi la fel de frumos ca acolo. Pentru că Clujul e la fel de viu ca orăşelul lor britanic. Pentru că e la fel de aproape cu avionul de oriunde altundeva în Europa. Pentru inovaţia IT care creşte şi mai multe ocazii să faci ceva cu sens şi impact. Pentru că limba dulce - ea (deşi vorbeşte o engleză impecabilă), pentru că Brexit - el.

Motive, motive mai mult sau mai puţin subiective. Dar motive există, chiar dacă firave deocamdată, şi ele pot fi întărite. Există câteva oraşe româneşti (Clujul, Sibiul, poate Braşovul) care au în ele miezul pentru visul ăsta.

Visul ca în România să apară tot mai multe oraşe care să ofere astfel de motive perechilor în care jumătate din ochi sunt româneşti. Visul ca "ai noştri" să se întoarcă acasă. Nu pentru că naţionalisme stupide, ci pentru că chiar merită.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cuplu,
decizie,
cluj,
mutare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.