Boris Johnson îndeamnă parlamentarii să nu susţină o amânare a Brexit

Postat la 03 septembrie 2019 26 afişări

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat luni că nu doreşte organizarea de alegeri generale şi a îndemnat parlamentarii să nu susţină „o altă amânare inutilă” a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează BBC.

Boris Johnson îndeamnă parlamentarii să nu susţină o amânare a Brexit

Boris Johnson a sugerat că ar putea cere alegeri generale, care ar urma să fie organizate în data de 14 octombrie, dacă parlamentarii blochează opţiunea unui Brexit fără acord săptămâna aceasta în Parlament.

Premierul britanic a transmis că o asemenea decizie ar face discuţiile ulterioare cu Uniunea Europeană sau obţinerea unui nou acord „absolut imposibile”.

„Dacă fac acest lucru, vor tăia picioarele de sub poziţia Marii Britanii şi vor face orice negocieri viitoare absolut imposibile”, a declarat prim-ministrul britanic.

De asemenea, Boris Johnson a transmis că este determinat să finalizeze Brexit până în data de 31 octombrie - fără doar şi poate - şi nu va cere Bruxellesului o altă amânare.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.