Acesta este primul telefon Huawei fără acces la serviciile Google

Postat la 03 septembrie 2019 265 afişări

Noul telefon Huawei Mate 30 este pe punctul de a fi scos la vânzare, dar nu va veni cu aplicaţii ca YouTube, Gmail sau Google Maps, potrivit CNN.

Acesta este primul telefon Huawei fără acces la serviciile Google

Compania chineză va lansa cel mai recent smartphone al său, Mate 30, la München în Germania, spre sfârşitul acestei luni. Va fi prima serie de smartphone-uri Huawei care intră pe piaţă de când compania a fost plasată pe lista neagră de comerţ a Statelor Unite, care i-a întrerupt accesul la aplicaţiile şi serviciile Google pentru produsele ulterioare.

În mai, Washington a plasat Huawei pe o listă care interzice companiilor americane să-i vândă tehnologie şi produse software. Aceasta a însemnat că Huawei nu mai putea face afaceri cu furnizori cheie precum Intel, Micron, Qualcomm sau parteneri software precum Google şi Facebook.

Huawei a anticipat ameninţarea şi şi-a asigurat stocuri de componente, dar nu a putut asigura produse software. Compania licenţit soft Google pentru mai multe smartphone-uri înainte de a fi plasată pe lista neagră a SUA, dar nu a mai putut realiza acest lucru pentru seria Mate 30.

Compania şi-a dezvoltat propriul sistem de operare numit Harmony, pe care l-a prezentat luna trecută.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
huawei,
telefon,
google,
acces,
servicii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.