Un cip implantat în creier i-a permis unui bărbat paralizat să comunice telepatic

Postat la 23 martie 2022 108 afişări

Un cip implantat în creier i-a permis unui bărbat paralizat să comunice telepatic

Bărbatul era paralizat şi nu se putea mişca şi nici vorbi din cauza sclerozei laterale amiotrofice. Cipul i-a permis să comunice cu persoanele din jur, fiind primul caz de acest gen care s-a întâmplat până acum. Dispozitivul se bazează pe mişcările făcute de ochi sau de către muşchii faciali.

Un cip cerebral i-a permis unui bărbat paralizat să comunice telepatic. Această reuşită este o premieră, deoarece este pentru prima dată când o persoană paralizată a reuşit să comunice, spun cercetătorii. Bărbatul era incapabil să vorbească şi nu putea nici să îşi mişte ochii. Însă, cu ajutorul acestui cip, a reuşit să comunice, totul fiind bazat pe o interfaţă creier-computer (BCI) revoluţionară.

Pacientul era un bărbat în vârstă de 34 de ani care a primit acest dispozitiv după ce a fost paralizat din cauza sclerozei laterale amiotrofice (SLA), o boală neurodegenerativă progresivă din cauza căreia oamenii îşi pierd capacitatea de a se mişca şi de a vorbi, conform The Independent.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barbat,
creier,
permis

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.