Un apropiat al lui Putin a obţinut contracte de 7 miliarde de dolari pentru pregătirea Jocurilor Olimpice. "Este o risipă monumentală de bani publici"

Postat la 19 martie 2013 24 afişări

Omul de afaceri rus Arkady Rotenberg, prieten din tinereţe şi fost partener de judo al preşedintelui Vladimir Putin, a câştigat prin companiile sale contracte de peste 227 miliarde ruble (7,4 miliarde de dolari) pentru pregătirea Jocurilor Olimpice din 2014 de la Soci.

Un apropiat al lui Putin a obţinut contracte de 7 miliarde de dolari pentru pregătirea Jocurilor Olimpice. "Este o risipă monumentală de bani publici"

 Suma este mai mare decât bugetul Jocurilor Olimpice din 2010 de la Vancouver, dar reprezintă numai 15% din investiţiile de 50 miliarde de dolari estimate de Rusia pentru organizarea evenimentului de anul viitor, potrivit Bloomberg.

Printre proiectele la care va participa şi Rotenberg se numără o conexiune de transporturi de 8,3 miliarde de dolari între Soci şi staţiunile de schi din Munţii Caucaz, o autostradă de 2,1 miliarde de dolari pe malul Mării Negre, un media center de 387 milioane de dolari şi o reţea rutieră de 133 milioane de dolari care va face legătura între diversele obiective din parcul olimpic. Această ultimă investiţie va fi utilizată în viitor şi ca circuit de Formula 1, primul din Rusia.

"Este o risipă monumentală de bani publici. Un mic număr de persoane de la vârf controlează resursele şi nu pot fi trase la răspundere", comentează pentru Bloomberg Stefan Szymanski, economist specializat pe probleme de sport la Universitatea Michigan, specializat în finanţarea Jocurilor Olimpice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-apropiat-al-lui-putin-a-obtinut-contracte-de-7-miliarde-de-dolari-pentru-pregatirea-jocurilor-olimpice-este-o-risipa-monumentala-de-bani-publici-10677644
10677644
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.