Un aeroport dintr-o destinaţie îndrăgită de români va fi dotat cu laborator de testare COVID. Cât va costa un test

Autor: Andra Stroe Postat la 08 septembrie 2020 109 afişări

Un aeroport dintr-o destinaţie îndrăgită de români va fi dotat cu laborator de testare COVID. Cât va costa un test

Ministerul Transporturilor din Israel a anunţat la începutul săptămânii că pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv va fi amenajat un laborator de testare a coronavirusului. Aici se vor putea testa atât pasagerii care aterizează la Ben Gurion din toate colţurile lumii, cât şi cei care pleacă din Israel spre alte destinaţii. Preţul unui test începe de la 44,88 NIS (aproximativ 13 dolari) şi poate ajunge la 134,64 NIS (circa 40 dolari) dacă se optează pentru a primi rezultatele în doar 4 ore.

Laboratul de testare pentru Coronavirus va fi gata în 45 de zile

Omega, compania care a câştigat licitaţia pentru acest centru de testare COVID şi-a luat angajamentul de a finaliza proiectul în doar 45 de zile. În vederea efectuării testelor în condiţii optime, Omega va colabora cu Rambam Medical Center, unul dintre cele mai apreciate centre medicale din Israel, înfiinţat cu 10 ani înainte de naşterea statului Israel, în 1938.

Licenţa pentru acest laborator a fost dată pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitate de prelungire încă 2 ani dacă acest lucru va mai fi necesar. Totodată, în cazul în care este nevoie şi există cerere, se ia în considerare amenajarea unui astfel de centru de testare şi la Aeroportul Ramon din Eilat.

Cine se poate testa şi cât vor costa testele?

Serviciul de testare va fi disponibil atât pentru cei care zboară în străinătate de pe aeroportul din Tel Aviv, cât şi celor care intră în Israel şi vor să efectueze acest test care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus. Preţul unui test ale cărui rezultate vin în 14 ore după testare va fi de aproximativ 13 dolari, iar dacă pasagerii doresc să primească mai repede răspunsul, pot opta pentru un test biologic molecular rapid, în acest caz rezultatele fiind eliberate în doar 4 ore. Pentru un astfel de test însă, preţul creşte la aproximativ 40 dolari.

În vederea eficientizării întregului process, va fi dezvoltată şi o aplicaţie online, unde doritorii vor putea nu doar să îşi facă programare pentru testare, ci vor primi şi un aşa-numit „paşaport medical” unde va fi listat rezultatul atât în ebraică, cât şi engleză sau în orice altă limbă le este necesar.

Tot mai multe state au apelat la această abordare, de a înfiinţa un centru de testare pentru Coronavirus chiar pe aeroport, dat fiind că o mare parte dintre ele solicită pasagerilor prezentarea unui test negativ efectuat în ultimele 48-72 ore pentru a le permite intrarea în ţară şi/sau pentru a evita carantina. Pe aeroportul din Viena, de exemplu, un astfel de test costă 190 euro, iar rezultatele sunt eliberate în 2-3 ore. În Islanda, persoanele care doresc să evite carantina obligatorie pot opta pentru dubla testare de tip PCR la distanţă de 5-6 zile. Preţul testului este de aproximativ 55 euro dacă este solicitat şi achitat în avans şi de 68 euro în caz contrar.

„Deschiderea acestui laborator pe aeroportul Ben Gurion este un pas critic în vederea deschiderii graniţelor. Ne-am dorit ca testele să fie cât mai accesibile, atât ca preţ, cât şi ca disponibilitate, pentru ca un număr cât mai mare de turişti să aibă parte de călătorii în siguranţă” a declarat Ministrul Transporturilor, Miri Regev. „Sperăm ca ultimul trimestru al anului să vină cu veşti bune în ceea ce priveşte relansarea turismului internaţional, iar acest centru de testare realizat de Omega şi Rambam Medical Center ne dă speranţa că suntem mai aproape de revenirea la normal” a completat Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi pieţe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Israelul este o destinaţie importantă de călătorie pentru turiştii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel şi-a concentrat eforturile pe promovarea oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim ca două destinaţii de city break într-o singură vacanţă, oferind experienţe multiculturale, o viaţă de noapte intensă, delicii gastronomice şi posibilităţi pentru turismul de aventură. Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv şi Eilat de principalele aeroporturi din România - Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Sibiu. Anul 2019 comparativ cu 2016 a înregistrat o creştere cu 157% a turiştilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive şi pentru 2020, când peste 135.000 turişti români sunt aşteptaţi la destinaţie.

Potrivit datelor actualizate la data de 14.08.2020, din cauza pandemiei de COVID-19, „este interzis, temporar, accesul cetăţenilor străini pe teritoriul Statului Israel (cu excepţia cetăţenilor cu drept de şedere) şi se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie la domiciliu pe durata a 14 zile pentru toţi cetăţenii care intră în ţară.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aeroport,
testare,
laborator

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.