Ucraina se pregăteşte de ce e mai rău: Volodimir Zelenski mobilizează rezerviştii armatei în faţa riscului unui atac major

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 23 februarie 2022 25 afişări

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mobilizat rezerviştii armatei în faţa ameninţării în creştere a Rusiei, scrie Financial Times.

Marţi târziu, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat forţelor ruse de „menţinere a păcii” să intre în regiunile separatiste din estul Ucrainei, Zelensky a emis un decret de chemare a rezerviştilor, dar a clarificat că nu este o mobilizare în masă.

„Trebuie să creştem pregătirea armatei ucrainene pentru toate schimbările posibile în mediul operaţional”, a spus Zelensky. „Vorbim exclusiv de cetăţeni încadraţi în rezerva operaţională.

„Momentan, nu este nevoie de o mobilizare generală”, a adăugat Zelensky.

Preşedintele ucrainean a declarat că nu crede că Rusia va lansa un asalt major, deşi a menţionat pregătirile pentru un atac în cazul în care acesta ar avea loc. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.