Ucraina începe contraofensiva mult aşteptată pe frontul de sud. Petro Poroşenko: Este prima dată, de când a început războiul, când un astfel de atac ucrainean a fost concentrat împotriva forţelor ruseşti

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 30 august 2022 55 afişări

Ucraina începe contraofensiva mult aşteptată pe frontul de sud. Petro Poroşenko: Este prima dată, de când a început războiul, când un astfel de atac ucrainean a fost concentrat împotriva forţelor ruseşti

Armata ucraineană a lansat luni o ofensivă majoră împotriva forţelor ruseşti în mai multe puncte din regiunea de sud a ţării, semnalând posibilul început al unei contraofensive mult aşteptate, a raportat Insider.

„Forţele armate ale Ucrainei au trecut peste prima linie de apărare a ocupanţilor, în apropiere de Herson”, a declarat centrul de comunicaţii strategice al Ucrainei, parte a Ministerului Culturii şi Politicii Informaţionale din Ucraina. „Trupele noastre au o şansă reală de a recăpăta teritoriile ocupate, mai ales având în vedere utilizarea eficace în luptă a armelor occidentale”.

Doi oficiali americani au declarat luni pentru CNN că Ucraina a „început să contureze” planurile de contraofensivă, în timp ce fostul preşedinte al ţării, Petro Poroşenko, a declarat că operaţiunile în cauză se află deja în curs de desfăşurare.

„Aceasta este operaţiunea de contraofensivă mult aşteptată”, a declarat fostul lider ucrainean pentru CNN. „A început astăzi, la 7:00 dimineaţa, cu bombardamente şi atacuri cu rachete”.

„Este prima dată, de când a început războiul, când un astfel de atac ucrainean a fost concentrat împotriva forţelor ruseşti”, a spus fostul preşedinte, potrivit lui Jim Sciutto de la CNN.

Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al Comandamentului de Sud al Ucrainei, a confirmat că Ucraina a lansat operaţiuni ofensive în sud.

„Da, (forţele ucrainene) au început acţiunile ofensive în mai multe direcţii pe frontul de sud pentru eliberarea teritoriilor ocupate”, a declarat Humeniuk pentru CNN. „Toate detaliile vor fi disponibile după finalizarea operaţiunii”.

Rapoartele de luni semnalează potenţialul început al contraofensivei mult aşteptate de-a lungul frontului sudic, lângă Herson, primul oraş important care a căzut în mâinile forţelor ruse la începutul lunii martie. Ucraina a planificat o astfel de mişcare de luni de zile, dar până în prezent nu a fost niciodată materializată.

Războiul a devenit un conflict lent şi sângeros în estul şi sudul Ucrainei, dar de săptămâni întregi, forţele ucrainene au înaintat spre Herson, cu scopul de a revendica în cele din urmă teritoriul ocupat de Rusia. În Herson, o mişcare de rezistenţă în creştere s-a orientat către tactici de gherilă, colaborând cu armata ucraineană pentru a organiza atacuri împotriva forţelor ruseşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
incepere,
atac,
front,
sud,
contraofensivă,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.