Uber anunţă astăzi rezultatele trimestriale, iar analiştii se aşteaptă la un dezastru: Pierderi de 5 miliarde de dolari în trei luni

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 august 2019 217 afişări

Uber anunţă astăzi rezultatele trimestriale, iar analiştii se aşteaptă la un dezastru: Pierderi de 5 miliarde de dolari în trei luni

Investitorii se pregătesc pentru rezultatele trimestriale ale companiei Uber Technologies, iar analiştii consideră că firma de ridesharing urmează să raporteze pierderi trimestriale de 5 miliarde de dolari pentru T2, potrivit Bloomberg.

În baza datelor agregate de Bloomberg, analiştii se aşteaptă la pierderi nete de 5,27 miliarde dolari. Din acest total, pierderi de 3,5 miliarde dolari ar fi generate de schema de compensare gândită odată cu listarea la bursă.

Totuşi, acesta din urmă este un cost de rutină pentru companiile care abia şi-au început drumul bursier – deşi în cazul Uber nivelul este mult mai mare din cauza dimensiunii companiei – iar investitorii ar putea să treacă cu vederea.

Provocarea cu care se confruntă Uber în acest moment este să demonstreze că aceste rezultate reprezintă o anomalie şi nu un semn cu privire la o problemă gravp.

Investitorii vor fi extrem de atenţi în cadrul raportărilor de joi dupamiază la nivelul pierderilor ajustate, care exclud dobânzi, taxe şi costurile de compensare. Chiar şi după acest calcul, analiştii se aşteaptă ca pierderile din al doilea trimestru să fie în creştere cu 74%, la 979 milioane dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.