FedEx renunţă la contractul cu Amazon. Care sunt motivele

Autor: Mircea Nica Postat la 07 august 2019 292 afişări

FedEx renunţă la contractul cu Amazon. Care sunt motivele

FedEx renunţă la contractul de colaborare privind transportul mărfurilor cu Amazon din momentul în care acesta va expira, în august, conform Business Insider.

Această mişcare din partea FedEx vine ca urmare a creşterii înregistrată de Amazon privind operaţiunile de logistică, care s-a transformat într-un competitor pentru firma de transporturi.

„Această schimbare face parte din strategia noastră, de a ne concentra pe piaţa de e-commerce. De asemenea, poziţia noastră este bună datorita reţelei noastre FedEx”, au spus reprezentanţii companiei într-un e-mail.

Amazon speră că va putea face pentru reţeaua de logistică acelaşi lucru pe care l-a făcut pentru serviciul de web hosting sau cloud. În prezent, reţeaua companiei este folosită doar pentru produsele de uz casnic, cu o reţea de transport care a crescut de 15 ori şi cu o dublare a vânzărilor, din 2008 până în 2018.

În urma unei analize realizate de Wall Street, reţeaua de transport a Amazon nu reprezintă un pericol momentan, chiar dacă compania deţine 70 de avioane şi 10.000 de camioane. Astfel, pentru a putea prinde din urmă liderii infrastructurii de transport precum UPS şi FedEx ar mai fi nevoie de investiţii în valoare de aproximativ 122 miliarde dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amazon,
contract,
renuntare,
motive,
transport

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.