Primari din Ardeal, nemulţumiţi de rectificarea bugetară: Suntem într-un derapaj masiv, avem datorii

Postat la 06 august 2019 91 afişări

Primarii din Arad şi Reşiţa spun că sunt nemulţumiţi de felul în care arată proiectul de rectificare bugetară şi spun că pierd, în fiecare an, sume importante de bani. La Reşiţa sunt datorii la furnizori şi s-au făcut disponibilizări, iar Aradul a pierdut în ultimii doi ani 30 de milioane de euro.

Primari din Ardeal, nemulţumiţi de rectificarea bugetară: Suntem într-un derapaj masiv, avem datorii

Primarul Aradului, Călin Bibarţ (PNL), a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că nu este mulţumit de proiectul de rectificare bugetară, în condiţiile în care oraşul a pierdut, în ultimii doi ani, aproape 30 de milioane de euro ca urmare a măsurilor luate de Guvern.

„Nu avem cum să fim mulţumiţi din moment ce pierdem în fiecare an ca urmare a măsurilor Guvernului circa 15 milioane de euro pe an. Deci în doi ani de zile am pierdut 30 de milioane de euro şi ni se întorc zero lei, zero barat. Aradul, alături de alte oraşe mari, suntem principali contributori la bugetul central. Nu suntem mulţumiţi, deloc, nici anul trecut, nici anul acesta. Ei sunt într-o situaţie financiară proastă, în care acest Guvern a ajuns datorită incapacităţii sale de a manageria o ţară. Sunt măsuri luate pe picior, măsuri fiscale schimbate de la o zi la alta şi neseriozitate în abordarea discuţiilor. Nu noi ne-am adus în situaţia aceasta, ei ne-au adus. Au transferat către autorităţile locale cheltuieli fără sursă bugetară", a afirmat Călin Bibarţ.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.