Twitter reduce şi mai mult personalul care supervizează moderarea conţinutului

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 ianuarie 2023 63 afişări

Twitter reduce şi mai mult personalul care supervizează moderarea conţinutului

Twitter Inc a făcut noi reduceri de personal în echipa care se ocupă de moderarea globală a conţinutului şi în unitatea legată de discursul instigator la ură şi hărţuire, anunţă Reuters, care citează Bloomberg News.

Cel puţin încă o duzină de reduceri de personal au afectat lucrătorii din birourile companiei din Dublin şi Singapore, se arată în raport, citând persoane familiare cu acest subiect.

Printre cei concediaţi de la platforma de socializare deţinută de Elon Musk se numără Nur Azhar Bin Ayob, angajat relativ recent în funcţia de şef al integrităţii site-ului pentru regiunea Asia-Pacific, şi Analuisa Dominguez, director senior al Twitter pentru politica de venituri, a precizat Bloomberg.

Lucrătorii din echipele care se ocupă de politica privind dezinformarea, apelurile globale şi mass-media de stat pe platformă au fost, de asemenea, eliminaţi, a adăugat raportul.

Vicepreşedintele pentru încredere şi siguranţă al Twitter, Ella Irwin, a confirmat pentru Reuters că Twitter a făcut unele reduceri în echipa de încredere şi siguranţă vineri seară, dar nu a oferit detalii. "Avem mii de oameni în cadrul Trust and Safety care lucrează la moderarea conţinutului şi nu am făcut reduceri în echipele care fac această muncă zilnic", a spus ea prin e-mail.

Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajaţi la începutul lunii noiembrie, într-o măsură de reducere a costurilor luată de Elon Musk, iar alte sute de persoane au demisionat ulterior.

Compania a fost, de asemenea, a fost lovită luna trecută de un proces care susţinea că a vizat în mod disproporţionat angajaţii de sex feminin în concedieri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
twitter,
personal,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.