Trupele lui Gaddafi – pulverizate, coalitia – tot mai subreda

Postat la 23 martie 2011 42 afişări

SUA au pierdut un avion F-15, dar pilotii sunt teferi, iar regimul libian continua sa-i atace pe rebeli, chiar si sub bombardamentele aliate care "ar trebui sa scada in intensitate", potrivit secretarului american al Apararii

O a treia noapte de bombardamente asupra Libiei a adus prima pierdere pentru coalitie - un avion american F-15 Eagle prabusit in urma unei defectiuni, din care pilotii au reusit sa se catapulteze - si a accentuat distrugerile de tehnica de lupta a regimului libian. Pe de alta parte, coalitia anti-Gaddafi este marcata de tensiuni, iar criticile la adresa atacurilor aeriene s-au intetit. Sub o ploaie de bombe si nu mai putin de 159 de rachete Tomahawk trase pana marti la pranz, Guvernul libian nu mai controleaza spatiul aerian, dar nu a pierdut capacitatea de a-i ataca pe rebeli. La Misrata (200 km est de Tripoli), rebelii au acuzat uciderea a cinci persoane, intre care patru copii.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
libia,
gaddafi,
trupe,
militari,
razboi
/actualitate/trupele-lui-gaddafi-pulverizate-coalitia-tot-mai-subreda-8088086
8088086
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.