Trump a cerut suplimentarea bugetului NASA cu 1,6 miliarde de dolari pentru misiunile pe Lună

Postat la 14 mai 2019 52 afişări

Administraţia de la Washington a cerut Congresului american să suplimenteze bugetul NASA pe 2020 cu 1,6 miliarde de dolari, în vederea pregătirii misiunii de reîntoarcere pe Lună, până în 2024, potrivit Reuters.

Trump a cerut suplimentarea bugetului NASA cu 1,6 miliarde de dolari pentru misiunile pe Lună

Solicitarea de suplimentare a bugetului făcută de preşedintele Donald Trump şi anunţată de acesta pe contul său de pe platforma de micro-blogging Twitter vine la aproape două luni după ce vicepreşedintele Mike Pence a anunţat că NASA trebuie să urgenteze planurile pentru misiunile cu echipaj uman pe Lună, astfel încât americanii să se întoarcă pe satelitul natural al Terrei în maximum cinci ani, respectiv în 2024.

Bugetul NASA pentru 2020 ar ajunge astfel la 22,6 miliarde de dolari.

Potrivit unor planuri iniţiale, prima misiune cu echipaj uman pe Lună nu putea fi realizată de NASA mai devreme de anul 2028, a spus Mike Pence în urmă cu două luni, în timp ce pentru 2024 fusese anunţată plasarea unei staţii - Lunar Gateway - pe orbita satelitului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nasa,
buget,
suplimentare,
miliarde,
misiuni,
misiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.