China răspunde la acţiunile preşdintelui american Donald Trump şi anunţă tarife suplimentare pe bunuri de 60 miliarde dolari. Conflictul escaladează

Autor: Alex Ciutacu Postat la 13 mai 2019 122 afişări

China răspunde la acţiunile preşdintelui american Donald Trump şi anunţă tarife suplimentare pe bunuri de 60 miliarde dolari. Conflictul escaladează

China a anunţat că va creşte tarifele aplicate pe o serie de bunuri americane în valoare de aproximativ 60 miliarde dolari, începând cu 1 iunie, sfidându-l pe preşedintele Donald Trump într-un conflict comercial care escaladează de la o zi la alta, potrivit Bloomberg.

La mai puţin de două ore după ce Donald Trump a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care avrtiza că „China nu ar trebui să retalieze – va deveni doar mai rău!”, ministrul Finanţelor din Beijing anunţă detaliat noile tarife.

Noile tarife de 25% vor fi aplicate pe 2.493 de bunuri americane, în timp ce pe altă suită de bunuri tarifele vor varia de la 5% la 20%.

Indicele S&P 500 a scăzut cu 2% astăzi.

Mutarea chinezilor vine ca răspuns la decizia lui Donald Trump de săptămâna trecută, când preşedintele american a crescut tarifele pe o suită de bunuri chinezeşti de 200 miliarde dolari, de la 10% la 25%.

Trump a acuzat luni China că dă înapoi în cadrul negocierilor comericale şi a acuzat Beijingul că nu a respectat o serie din termenii discutaţi.

„O spun deschis către Preşedintele Xi şi către toţi prietenii mei din China, China va fi afectată foarte dur dacă nu ajunge la un acord deoarece companiile vor fi forţate să părăsească China pentru alte ţări”, a scris Trump pe Twitter.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tarife,
bunuri,
donald trump,
americane,
miliarde,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.