Air France schimbă strategia şi începe să concedieze sute de persoane

Autor: Alex Ciutacu Postat la 14 mai 2019 68 afişări

Air France schimbă strategia şi începe să concedieze sute de persoane

Air France îşi propune să concedieze 465 de persoane în contextul în care reduce capacitatea pentru cursele pe distanţe scurte, în încercarea de a opri „hemoragia” companiei şi de a rămâne competitivă printre operatorii low-cost şi trenurile de mare viteză, potrivit Bloomberg.

Cea mai mare divizie a grupului Air France-KLM va elimina respectivele poziţii de pe rutele interne în următorul an, potrivit unui anunţ al companiei.

Consultările cu sidicatele şi cu ceilalţi acţionari vor începe curând şi „nu vor exista plecări forţate”, transmite Air France.

Compania îşi propune să reducă capacitatea pentru cursele pe distanţe scurte cu 15% până la finalul anului 2021, potrivit companiei.

Air France a adunat pierderi de 717 milioane euro în ultimii şase ani şi este afectată de activitatea operatorilor low-cost dar şi de cea a trenurilor de mare viteză, mulţi călători optând pentru TGV.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
air france,
operatori,
crestere,
concedieri,
personal

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.