Bogdan Ghineţ şi Simion Lungu, doi antreprenori din Iaşi, au pariat 50.000 de euro pe un business cu scrijele de mere

Postat la 13 mai 2019 83 afişări

Bogdan Ghineţ din Iaşi a lucrat circa zece ani în domeniul implementării proiectelor cu fonduri europene şi naţionale, perioadă în care inevitabil i-a intrat antreprenoriatul în sânge.

Bogdan Ghineţ şi Simion Lungu, doi antreprenori din Iaşi, au pariat 50.000 de euro pe un business cu scrijele de mere

 Aşa a pornit practic businessul Fructe Deshidratate, care produce „Scrijele de mere ca la bunica“. Scrijelele sunt bucăţi de măr deshidratat.

 

„Având posibilitatea de a circula în toată ţara, am văzut şi foarte multe livezi/ferme etc, părăsite sau îngrijite foarte puţin, dar având producţie şi o calitate deosebită. Întrebând de curiozitate cum valorifică produsul final, am fost dezamăgit să văd că le exportau ca materie prima, materie ce apoi se întorcea sub diverse forme în România.

 

Din păcate, majoritatea oamenilor din agricultură sunt preocupaţi doar de producţia brută, fără a acordă atenţie deosebită valorificării produ­sului la adevărata valoare“, povesteşte antreprenorul. Aşa a deci să înceapă activitatea de deshidratare a fructelor deoarece a observat că această nişă nu era exploatată. A ales mărul ca prim fruct pentru deshi­dra­tare şi l-a comer­cia­lizat sub denumirea de „Scrijele de mere ca la bunica“. Iniţial, pro­cesarea se făcea în cola­borare cu un pro­du­cător din Olt, în timp ce merele, case­ro­lele, etichetele ve­neau de la Iaşi.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iasi,
mere,
business,
antreprenori,
fonduri europene

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.