Gigantul auto Ford concediază 550 de persoane în Europa şi restructurează businessul din Europa

Autor: Alex Ciutacu Postat la 13 mai 2019 164 afişări

Gigantul auto Ford concediază 550 de persoane în Europa şi restructurează businessul din Europa

Ford Motor Co va concedia circa 550 de persoane în Marea Britanie ca parte a unui plan de restructurare pentru businessul din Europa, anunţat încă din luna ianuarie, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Producătorul auto american, care anunţase că va concedia 5.000 de persoane în Germania, va elimina poziţii şi pe segmente non-producţie din Marea Britanie.

„Numărul total al poziţiilor afectate în Marea Britanie nu a fost încă determinat”, a transmis Ford pentur publicaţia amercană.

Compania a oferit pachete compensatorii angajaţilor din Germania şi Marea Britanie „pentru a accelera planul şi a reveni rapid la profitabilitate sustenabilă”.

Ford a anunţat în luna ianuarie că va reorganiza businessul din Europa şi va concedia mii de oameni în regiune – unde are un total de 54.000 de angajaţi.

Gigantul a specificat în luna martie însă planurile pentru Germania şi Rusia, unde va închide trei fabrici, după ce a anunţat anul trecut că opreşte producţia din Bordeaux, Franţa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.